Az abujai Magyar Nagykövetség - már hagyománynak számító - Asztalitenisz Vándorkupa versenye minden évben az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódik. Az idei október 21-én, az Abujai Nemzeti Olimpia Stadion területén lévő Sportcsarnokban került megrendezésre.

Hat kategóriában induló versenyzők, összesen hetvennégyen álltak az asztalhoz, volt köztük válogatott játékos is, ezért a szövetségi kapitány is nagy figyelemmel kísérte az eseményt.

A huszonhét amatőr versenyző között ott voltak a DT tagjai (Malaysia, USA, Pakisztán, Japán stb.) és nagykövetek is asztalhoz álltak.

A sorsolást követően a magyar nagykövet mondott rövid üdvözlő beszédet, majd a Nigériai Asztalitenisz Szövetség Elnöke következett; Mr. Ishaku Tikon, aki a közös rendezést, a példamutató együttműködést emelte ki.

Délután ötkor kezdődtek el a döntők, melyekről a helyi NTA tévéállomás forgatócsoportja készített összefoglalót.  A verseny díjkiosztó gáláját - hagyományosan – az október 23-i nemzeti ünnepi fogadáson tartottuk meg a sajtó képviselői jelenlétében.