2018. szeptember 21-én, a magyar TALAMBA ütőhangszeres együttes műsorával megkezdődött a MAGYAR NAGYKÖVETSÉG FOLK FESZTIVÁL című rendezvénye.  Az American International School of Abuja /AISA/ kitűnő házigazdaként biztosította a mintegy 240 fő néző számára az elhelyezést, a fellépők technikai hátterét, és a magyar együttes számára elengedhetetlenül fontos hangszereket.

A nagykövet nyitóbeszédét követően, a program első részében a Talamba együttes mutatta be – elsősorban magyar előadókból álló – műsorát. A tíz perces szünetet követő második részben az AISA 24 tagú fúvós bandjével és az abujai, autentikus zenét játszó Afri Theatre-vel együtt világzenét és joruba, igbo, hausza törzsi dallamokat játszottak a – döntően helyi – közönség örömére.

Az együttes másnap (szeptember 22-én) Abuja közkedvelt szórakozóhelyére, a Blu Cabana nevű étterembe kapott meghívást, ahol két órás koncertet adott. A mintegy 200 vendég előtt az együttes ismert repertoárjából nyújtott bemutatót, részben pedig egy szintén helyi ütős együttessel közös „örömzenéből” állt.