2019. szeptember 9-12-én került Budapesten megrendezésre az ITU Telecom World 2019, amely a világ telekommunikációs szakmájának legjelentősebb éves rendezvénye. Az ITU Telecom World világméretű rendezvényén az információs és kommunikációs technológiák fejlesztői, kormányzati szereplők, szabályozó hatóságok, vezető iparági szereplők, feltörekvő start-up vállalatok és a hazai és nemzetközi média találkoztak egy többnapos konferencia keretében. A rendezvény lehetőséget biztosított a legújabb trendek bemutatására, illetve az iparági és kormányzati kapcsolatok kialakítása.

Az ITU Telecom World 2019  konferencia fókuszában a kis- és középvállalkozások életét megkönnyítő digitális innovációk álltak, valamint központi szerepet jutott a KKV-k IKT ökoszisztémában betöltött szerepének, lehetőségeinek. Szintén kiemelt téma volt az Ipar 4.0, valamint az 5G.

Nigériából nagylétszámú szakmai küldöttség érkezett. A delegációt az újonnan kinevezett kommunikációs miniszter, Sheikh Dr Isa Ali Ibrahim Pantami vezette. A legfőbb szabályozó hatóság, a Nigerian Communications Commission közel húszfős küldöttséggel vett részt, de jelen volt a Nigerian Information Technology Development Agency, valamint a kommunikációs technológiai minisztérium közvetlen felügyelete alá tartozó Nigerian Communications Satellite több képviselője is.