2019. április 15-16-án került Abujában megrendezésre a 2nd Seed Connect Africa vetőmag konferencia és kiállítás, amelyre a magyar nagykövetség gazdasági diplomatája, Béres Judit külgazdasági attasé külön meghívást kapott, és rövid beszédet mondott a folyamatban lévő magyar hibrid kukorica vetőmag kísérletekről. A rendezvényen a vetőmag szakma teljes spektruma képviseltette magát, a kutatóintézetektől kezdve a futó programok igazgatóin keresztül egészen a vetőmag termelőkig és –kereskedőkig.

Mint ismeretes, 2017 óta a NAIK szakmai felügyelete mellett az Agrár-Béta Kft tudományos kísérleteket folytat Nigériában magyar hibrid kukorica vetőmagokra az Ahmadu Bello University és az Institute of Agricultural Researches (IAR) közreműködésével.

A magyar hibrid kukorica fajták két fontos előnye a jelenleg piacon lévő fajtákkal szembe a rövid tenyészidő, amely a kétszeri vetést teszi lehetővé, valamint a szárazságtűrés, amely következtében kitolható a kukoricatermő övezet határa a szárazabb, északibb, hagyományosan nem kukoricatermő térségek felé.