A 11. Nemzetközi Művészeti és Kézműves Expo, 2018. november 19 – 24. között Abujában került megrendezésre. A legnagyobb kiállító Kína, India és Banglades volt, akik a program során, külön országbemutató napot is tartottak. Az abujai külképviselet először vett részt ezen a programon, az Európai Unió tagállamai közül egyedüliként. Az egy hetes rendezvényen, a szervezők becslése szerint közel félmillió látogató vett részt.

Az abujai külképviselet négy magyar, Nigériában élő, a külképviselettel kapcsolatban álló művész alkotásait mutatta be:

Kate Aigbe (Lagos) különleges textilképeit, Horváth Ágota (Lagos) absztrakt festményeit, Alíz Thomas-Takács (Abuja) textilmunkáit és Becker Irén Nigériában készített művészi fotóit. Mind a négy alkotó munkáit nagy érdeklődéssel és elismeréssel fogadta a kiállítás közönsége. Az abujai külképviselet kezdeményezéseként jött létre a Joint Art Project, mely során 265 látogató bevonásával, hulladék textilből (nigériai Ankara) készült egy absztrakt faliszőnyeg, (21509 csomóból áll) melyet a külképviselet, az EXPO szervezőinek ajánlott fel. A látogatók és a szakmai vendégek, valamint a sajtó munkatársai rendkívüli érdeklődéssel és elismeréssel fogadták a kezdeményezést, amely – azon túl, hogy a résztvevőket egy új technika alkalmazására tanította - Nigéria sokszínűségének ábrázolását és az összefogásban rejlő erőt hivatott jelképezni. Horváth Ágota egyedi kezdeményezését a rendezvény záróünnepségen, különdíjjal is elismerték. A kultúráért és tájékoztatásért felelős miniszter Alh. Lai Mohammed, a rendezvényen résztvevő országok képviselői számára, átadta az országok államfőinek csempeképként elkészített portréját, így az abujai külképviselet részére Áder János köztársasági elnökről készült képet is.

Mind a helyi sajtó, mind több tévécsatorna, internetes felület többször tudósított az eseményről, a magyar művészekkel is több interjú készült. Az ország vezető tévécsatornája élő adásban közvetítette a záróünnepséget.