Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a globális járványhelyzet miatt beszüntetett konzuli szolgáltatásokat 2020. július 13-tól a - C vízumkérelmek kivételével - újraindítjuk az abujai külképviseleten. 

Új időpontfoglaló rendszerünk a https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu címen érhető el. Felhívjuk a figyelmet, hogy a magyar állampolgárok magánútlevél iránti kérelmei, a hazai anyakönyvezési ügyek, EGT-állampolgár családtagjának vízumkérelme benyújtásához szükséges időpont igénylése továbbra is a consulate.abv[at]mfa.gov.hu emailen történik.

Az ügyfélfogadás során az alábbi biztonsági előírásokat kérjük figyelembe venni, ezek betartására a biztonsági személyzet tagjai is külön figyelmet fordítanak:

• arcmaszk használata kötelező! A képviselet nem köteles arcmaszkot biztosítani az anélkül érkező ügyfeleknek, és maszk hiányában az ügyfélfogadást megtagadhatjuk.
• belépés előtt az őrség érintés nélküli lázmérővel testhőmérsékletet mérhet, ennek megtagadása, vagy hőemelkedésre, lázra utaló mérési eredmény esetén a belépést megtagadhatjuk
• az ügyfélváróban kézfertőtlenítőt biztosítunk, ennek használata kötelező
• az ügyfélváróban egyszerre legfeljebb négy, az adott időpontban soron következő ügyfél tartózkodhat (kivéve kiskorú gyermek, aki egy szülő kíséretében tartózkodhat bent)
• az ügyfelek a képviselet bejárata előtt, az egymás közötti biztonságos, legalább 1,5 méteres távolság megtartásával várakozhatnak

Szíves megértésüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük.